Τύμπανα πολέμου για Ρωσία και Ουκρανία

Εξαιρετικά λεπτές είναι οι ισορροπίες που υπάρχουν στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με τα τύμπανα πολέμου μεταξύ των δύο χωρών να χτυπούν δυνατά.

propoli

Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβεβαιώνεται και από την τελευταία απόφαση του προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο για την επιβολή στρατιωτικού νόμου μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου.

Ο στρατιωτικός νόμος σημαίνει ότι απαγορεύονται οι μαζικές συγκεντρώσεις και τα ΜΜΕ τίθενται υπό κρατικό έλεγχο. Οι περιοχές της Ουκρανίας στις οποίες επιβάλλεται ο στρατιωτικός νόμος είναι 5 τμήματα της χώρας που συνορεύουν με τη Ρωσία, δύο στα σύνορα με τον ποταμό Μολδάβα και την Υπερδνειστερία καθώς και τρία κομμάτια της ακτογραμμής στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα.

Η Ουκρανία σύμφωνα με όσα έχει δείξει μέχρι στιγμής ετοιμάζεται για πολεμική σύρραξη μετά την επίθεση που δέχτηκαν τρία πολεμικά πλοία της από το ρωσικό ναυτικό το βράδυ της Κυριακής.

Θυμίζεται ότι τα ρωσικά πλοία άνοιξαν πυρ εναντίον των τριών πλοίων της Ουκρανίας στον Πορθμό Κερτς, ένα θαλάσσιο δίαυλο μεγάλης στρατηγικής σημασίας καθώς συνδέει τη Μαύρη με την Αζοφική Θάλασσα, ενώ έχουν συλληφθεί 23 μέλη του ουκρανικού πληρώματος.

 

 

 

 

Loading